Band


Two Shakes of a Lamb’s Tail.
-Next level blues

Drie heren van begin twintig die al sinds jaar en dag muziek met elkaar maken, besloten in 2011 dat het tijd was. Tijd voor Muziek. Juist ja, Muziek met een hoofdletter. Oftewel: Muziek gemaakt met hart en ziel, met het gevoel en de sfeer van het moment, in de ruimte waar je bent.

Dat is wat er gebeurt bij een optreden van Two Shakes. De heren mengen de energie van het publiek met de uiteenlopende emoties van henzelf. De klanken die daarop volgen zijn elke keer verschillend, en elke keer opnieuw de moeite waard. De muziek die dan ontstaat is te beschrijven als sixties psych rock, maar zelf noemen ze het Next level blues. Inspiraties komen onder andere vanuit Cream, The Doors, Led Zeppelin, Pink Floyd, en ga zo maar door.

Begin 2012 was met het uitkomen van de EP ‘Work In Progress’ een eerste doel bereikt. Het is een EP vol strakke, rauwe bluesrock geworden, geschreven en gespeeld met het hart en ziel. Opgenomen in een geïmproviseerde studio in een opslagpand op een industrieterrein in Hoorn.
De titel Work In Progress betekent veel voor de jongemannen van Two Shakes omdat hun nummers nooit volledig ‘af’ zijn. Two Shakes gelooft in muzikale afspraken, maar vooral ook in muzikale vrijheden. Hierdoor blijven de nummers veranderen, niets staat honderd procent vast!

Begin 2015 werd een tweede droom werkelijkheid: een live-album! ‘I Wish You Were Released’ werd gereleased, live opgenomen in Mupo Music in Hoorn. Dit is een ietwat psychedelischer album dan de EP. Een aantal nummers zijn pure blues, een aantal nummers zijn bijna prog-rock, alle nummers zijn Two Shakes. Met de charme van een live-album is de ziel van Two Shakes goed gevangen!

In de lente van 2016 heeft de band ‘The Living Room Sessions’ online gepubliceerd. Een intiem live-in-the-studio extraatje voor de trouwe Two Shakes fans, opgenomen in de woonkamer van de roadie. Voor deze sessie zijn een aantal nummers gefunkified en er staan ook een aantal nieuwe tracks op. ‘The Living Room Sessions’ representeren de intieme, jazzy, funky zijde van Two Shakes, zoals zij kunnen klinken in kleine cafés en woonkamers.

Inmiddels heeft Two Shakes al heel wat kilometers gemaakt. Ze hebben in Paradiso gestaan, ze zijn voorprogramma geweest van The Pretty Things en de Billy Walton Band, ze hebben vele podia en zalen bespeeld en dat is nog maar het begin. Ze spelen het liefst zo vaak mogelijk, op zoveel plekken mogelijk. Dus kom een keer luisteren en ervaren wat deze live band met jou doet!

Gevoel, kracht, echtheid en liefde.
Two Shakes neemt je mee.

Erik, Jesper en Johan

Grote dank aan Kees Groot, Marijn Kouwenberg, Jonathan Hielkema, Valentijn Dol en Rogier Tillema.